Implementerat Facebook Like Button

Idag har jag implementerat Facebook Like Buttonlivefoto.se. Det var lite knöligt, men till slut fick jag till det. Det visade sig naturligtvis också att om jag bara hade läst dokumentationen ordentligt, så hade det inte varit några problem alls. Där står nämligen följande text, som jag hade missat:

If you use Open Graph tags, the following six are required

Problemet var att jag bara implementerade två av dem, och alltså fungerade det inte. När jag läste dokumentationen för Facebook Like Button ordentligt så såg jag ju tydligt att jag behövde alla sex. När det var åtgärdat fungerade min Facebook Like Button perfekt!

En Facebook Like Button är ett väldigt bra sätt att marknadsföra sig på internet. Dina besökare kan på enklast tänkbara sätt dela med sig av ditt innehåll till sina vänner på Facebook. Ett klick på din Facebook Like Button, och sen syns det i deras profil. Enklare kan det inte bli, tror jag.

Användandet av Facebook Like Button ger dig länkar från Facebook, men jag har svårt att tro att de ger något om man ser till sökmotoroptimering. Däremot är det ett bra sätt att bygga trafik, och trafik är ju det viktiga. Det är inte rankingen på SERPen som ger inkomster, det är kunder. Kunder kan man generera från besökare.

Dela gärna med dig av hur du använder Facebook och andra sociala media i din marknadsföring.

Om Stefan

Det är jag som driver CRS Webbproduktion AB.

Lämna en kommentar