Ny server

Vi har växt ur vår gamla server, och därför införskaffat en ny. På servern driftas en del egna sajter och några kunder med speciella behov. Det är en hel del jobb med att konfigurera en ny server, och eftersom det inte är vårt område har vi tagit hjälp av DST IT, ett lokalt företag med god kompetens på området.

Den första sajten (Cheerleaders of Sweden) är redan flyttad och fungerar bättre än någonsin. Det passar bra eftersom tävlingssäsongen 2012 alldeles strax drar igång. Sajten är ett samarbete med FotoLillan, en fotograf med gedigen erfarenhet av både fotografering och cheerleading. Totalt har samlat ihop lite drygt 100Gb bilder.

Just nu håller jag på att flytta LIVEfoto, en försäljningskanal för fotografer. Ett oerhört spännande projekt, som låter fotografer vara fotografer, istället för att jobba med att ta emot beställningar, framkalla bilder, skicka till kunder, fakturera, skicka påminnelser osv. Än så länge bara ett fåtal fotografer, men det ska bli riktigt intressant att se det växa.

Sen är det lite småsajter som ska flyttas, bland annat Humorbloggen och Ordbajsarn. Sista sajten för flytt är bloggnätverket grubblar.nu, ett exklusivt bloggnätverk endast för inbjudna medlemmar.

 

Om Stefan

Det är jag som driver CRS Webbproduktion AB.

Lämna en kommentar