Automatisering

Jag är riktigt bra på att leverera mycket prisvärda hemsidor baserade på WordPress. Jag vet inte hur många gånger jag har skrivit om fördelarna med WordPress, men jag tänker att jag tar några av dem en gång till.

WordPress är ett färdigt CMS (Content Management System), som är både gratis att använda, och öppen källkod. Det betyder att man väldigt snabbt kan komma igång med en fungerande hemsida, helt gratis. Det har varit med länge, och är enkelt att hantera. Undersökningar visar att ungefär halva internet är baserat på WordPress. Fördelen med detta är att det finns gott om dokumentation, och kompetens. Det är inte bara jag som använder WordPress, och jag kan utan att blinka rekommendera minst tre byråer som kan ta över (på ett väldigt bra sätt) om du av någon anledning är missnöjd med mig.

Jag tar ju betalt för att göra en WordPress-baserad hemsida, det kanske verkar konstigt när WordPress är gratis? Anledningen till detta är WordPress ”out of the box” inte ser ut att vara en hemsida för ditt företag. Det behövs göras en alldeles egen design för dig, och det behöver installeras ett gäng plugins (många gratis, några kostar pengar) och få det att bli en bra lösning för just dig. Det är detta jag tar betalt för.

WordPress utvecklas hela tiden, det kommer buggfixar, säkerhetsuppdateringar, förbättringar och uppgraderingar. Dessa behöver man installera, för annars kommer man till slut få en hemsida som inte fungerar. Detta sköter jag när du har mitt supportavtal, som du måste ha när jag har gjort din hemsida. Det är oftast inte speciellt svårt att sköta dessa uppdateringar, men ibland krånglar det, då är det skönt att ha supportavtalet. Främsta anledningen att jag, mer eller mindre, tvingar på kunder supportavtalet är att jag har sett att de allra flesta slarvar med uppdateringarna annars.

Dessa uppdateringar har jag delvis automatiserat. Det gör att det är ganska enkelt för mig att sköta uppdateringarna, vilket också är anledningen att serviceavtalet är så billigt. Det frigör massor av tid för mig som jag kan lägga på viktigare saker.

Från och med denna vecka har mitt ekonomisystem, Wint, lanserat funktionen avtalsfakturering. Det innebär att jag kan lägga in återkommande fakturor direkt i systemet, så jag inte behöver göra en ny faktura manuellt för supportavtalet varje år. Detta sparar ytterligare tid, och säkerställer att jag inte missar att fakturera någon. Det är ju bättre att alla betalar för vad de beställt, än att jag måste höja priset för att kompensera för eventuella missar.

Jag använder också en grundmall för WordPress som Erik på Bernskiold Media har gjort. Det gör inte så stor skillnad för dig som kund, men det underlättar mitt arbete ganska mycket, och när mitt arbete är lättare får du bättre resultat.

Det var lite om automatiseringar, och hur det är en fördel för dig.

Om Stefan

Det är jag som driver CRS Webbproduktion AB.

Lämna en kommentar