Internutbildning

I planeringen inför 2014 ingår att vi ska hålla lite internutbildning. Syftet är att vi ska kunna avlasta varandra bättre, och på så vis bättre kunna hantera situationer där belastningen blir hög.

Varje onsdag lägger vi en timme på detta, och idag börjar vi. Det kommer mest att handla om html idag, något som vi är bra på båda två. Det handlar mer om att synkronisera vår kodstandard än att lära oss nya saker. Att ha en gemensam struktur för hur vi jobbar underlättar mycket när vi behöver ta över varandras kod.

Framöver kommer vi också att gå igenom css och javascript för att få en gemensam standard, och antagligen också bygga upp ett eget ramverk. Nästa steg är att gå igenom hur WordPress-koden fungerar och hur man bygger upp ett tema. Det är nya saker för Anna, som har lite erfarenhet av PHP, men ingen av att bygga WordPress-teman. I slutändan kommer det antagligen att bli ett tema vi kan utgå från när vi bygger kundsajter.

Så långt har jag planerat, sen hoppas jag att Anna kan lära mig hur jag kan skapa webbilder från de PhotoShop/Illustrator-filer hon producerar.

Om Stefan

Det är jag som driver CRS Webbproduktion AB.

Lämna en kommentar