Jobba hemma-dagen

Igår var det jobba hemma-dagen, ett initiativ från Microsoft som vi på CRS Webbproduktion har valt att stödja. För oss är det inga problem att jobba hemma, vi jobbar uteslutande med bärbara datorer och mobiltelefoner, vi har tillgång till våra gemensamma server via internet och vi har inget direkt behov av att träffa varandra. Just det sistnämnda tror jag dock är den största anledningen till att vi ändå väljer att jobba på kontoret nästan varje dag. Vi är sociala och trevliga människor som tycker om att träffa varandra.

Trots att det var jobba hemma-dagen igår var både jag (Stefan) och Anna på plats på kontoret, och Christer var på kundbesök. Så kan det vara, vi jobbar väl hemma en annan dag när det passar bättre. Eftersom vi trivs bra tillsammans utnyttjas möjligheten att jobba hemma oftast när det finns en anledning, till exempel att sotaren kommer under dagen.

Man får väl anta att Microsoft tar initiativet till en sådan här dag eftersom de vill visa på att de har verktyg som underlättar för den som vill jobba på distans. Det finns ju många fördelar med att jobba hemma, en fördel är att man sparar tiden det tar att ta sig till och från jobbet. I mitt fall, som har 70 meter till jobbet, känns det inte som en viktig parameter, men både Christer och Anna har lite längre. En annan fördel är miljöaspekten. Vissa jobbar bättre i hemmets lugna vrå, men andra har svårt att koncentrera sig.

Själv har jag, preis som Tommy K Johansson, svårt att begränsa mitt arbetande när jag jobbar hemma. Eftersom jobbet hela tiden finns där, så tycker jag att jag borde passa på att jobba. För andra är det tvärt om, svårt att få något jobb gjort när hushållet ropar att det behöver skötas. Nu kanske just detta också avspeglas på hur mitt hem är skött, men jag lovar att du har sett värre katastrofområden.

Utöver detta finns det så mycket mer jag skulle vilja skriva om, men dels hinner jag inte just nu och dels passar det sig bättre på min blogg, ordbajsarn.se. Håll gärna utkik där!

Om Stefan

Det är jag som driver CRS Webbproduktion AB.

Lämna en kommentar