WPkafe 9 oktober

I onsdags besökte jag Stockholm för att delta i #WPkafe. Temat för kvällen var e-handel med WordPress, vilket ju vi jobbar med. Att delta i den här typen av evenemang brukar alltid ge något, oavsett nivån på föreläsningarna.

Det började med ett pass om betallösningar, med en representant från Dibs. Tyvärr missade jag den, eftersom trafiken i Stockholm inte är att leka med i rusningstrafik, dessutom var denna månads #WPkafe på coffice, som inte har några parkeringar. Detta är något jag pratade med Maria, som arrangerar WPkafe, om efteråt. Hon kunde inte förstå hur någon kunde åka från Dalarna för att delta, men det var ju det jag gjorde.

Andra halvan fick vi höra Jonathan Sulo prata om WooCommerce. WooCommerce är vårt förstahandsval när det kommer till e-handel i WordPress, eftersom det är relativt lätt att konfigurera och hantera. Att driva e-handel är aldrig helt enkelt, men det sista man behöver är ju ett e-handelssystem som försvårar.

Efter föreläsningen fick jag en pratstund med Maria, där vi luftade tanken att ta WPkafe till Dalarna. Jag ser absolut ett behov av liknande sammankomster i Dalarna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev nedan för mer information när det börjar bli dags.

Jag fick också en pratstund med Jonathan, om prestanda på webbhotell. Vi ser ju absolut en stor fördel att låta webbhotell sköta driften av servrar, och är nyfikna på att veta hur hårt man kan pressa en delad miljö. Att ta steget till en egen server, antingen dedikerad eller en VPS (Virtuell Privat Server) är stort, eftersom man antingen själv måste ta ansvar för driften, eller betala ganska mycket pengar för att låta någon annan göra det. Tyvärr hann vi väl inte riktigt komma till något generellt svar. Därför efterlyser jag en delad miljö där prestandan är skalbar. Vet du något om det, skicka gärna ett mail.

Om Stefan

Det är jag som driver CRS Webbproduktion AB.

Lämna en kommentar